Wat houdt een klankconcert in?
Ontspannen liggend of zittend genieten van de klanken van de klankschalen, rainstick, koshi, oceandrum, tingsha en drum.

De klankschalen worden behoedzaam aangeslagen, waardoor je de vibraties door je lichaam heen voelt gaan, wat een heerlijk ontspannen gevoel geeft. Vanuit ontspanning worden vermoeidheid en stress vanzelf losgelaten. Zo zorgt deze diepe ontspanning voor meer evenwicht in je leven.

De werking van klank
De werking van klankschalen valt eenvoudig te begrijpen met deze vergelijking. Wanneer je een steen in het water laat vallen, dan ontstaan er kringgolven, die zich over het hele wateroppervlak verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal.

Tijdens een klankconcert gebeurt er net als bij het water hetzelfde met ons lichaam, dat ook voor ca. 70% uit water bestaat. De klanken zorgen met hun zachte trillingen voor harmonie in alle cellen op fysiek niveau.

Wat doet een klankconcert voor je?
De klankschalen zijn vooral gericht op het lostrillen van spanningen in het lichaam. Het zorgt voor een betere doorbloeding en kan een positief effect hebben op slaapstoornissen. Veel mensen vinden een klankconcert een verrijkende ervaring omdat ze op een heel andere manier leren voelen en ontspannen. Je komt door de trilling en de klank in verbinding met je lichaam. Het luisteren naar de wegstervende klanken brengen je in het ‘hier en nu’. Daardoor kan een klankconcert heel gemakkelijk een meditatieve staat teweeg brengen. Aandacht voor jezelf is van groot belang om in balans te blijven!!

De werking van essentiële oliën

Evenals klank, richt ook het gebruik van essentiële oliën zich op het ondersteunen van onze gezondheid en welzijn. Onderzoek laat zien dat de oliën niet slechts emotionele voordelen, maar ook veel fysieke voordelen hebben. Zo vermindert het gebruik van oliën angstige gevoelens, helpen ze bij meer concentratie, een meer open ademhaling en geven ze een weldadig, ontspannen gevoel. 

In het limbische systeem van de hersenen bevindt zich de amygdala, een klier die een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en oplossen van emotionele trauma’s. Deze klier reageert op onze zintuigelijke waarneming en zou je kunnen zien als een ‘emotionele rookmelder’.

Essentiële oliën van doTERRA kunnen op drie verschillende manieren worden gebruikt: aromatisch, op de huid en inwendig.

In de workshop ‘klankschalen en oliën’ ga je de kracht van klank en essentiële oliën aan den lijve ondervinden……een levensverrijkende ervaring!

Uitgebreide informatie kun je vinden op www.simonebusscher.nl

Klankschalen & oliën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *